Ügyvéd segítségére szorultam

Ügyvéd

Múlt évben kötelezett az önkormányzat arra, hogy a kávézóm teraszának az engedélyét hosszabbítassam, annak ellenére, hogy én már réges-rég visszaadtam az arra vonatkozó használatbavételi engedélyemet és kértem annak törlését minden vonzatával együtt. Miután most jött egy ilyen levél ezért sürgősen egy ügyvéd segítségét kellett hogy kérjem. De miután nem volt dolgom jogi dolgokkal mostanában szerencsére, így állandó képviseletem sincsen, ezért kénytelen voltam keresni magamnak egyet.

Ügyvéd a neten

Felhívtam azt az ügyvéd ismerősöm, aki tudom, hogy sok embert ismer és a segítségét kértem ebben az ügyben. Elmondta, hogy van ismerőse annál az önkormányzatnál, ahova tartozom, de sajnos ő nem tudja elvállalni az ügyem, viszont javasolta, hogy forduljak az ugyvedajanlo.hu oldalhoz, ahol szabadon válogathatok olyanok közül, akiket mások, korábbi ügyfelek véleményeztek.

Ügyvéd jó áron

Ezt követően felmentem a javasolt oldalra és megkerestem a számomra legszimpatikusabb és a legközelebb lévő jogászt és megbeszéltem vele egy SOS találkozót. Szerencsémre az ügyvéd időben érkezett, mert szokásomhoz híven rohanásban voltam és nem szerettem volna a következő találkozómról elkésni. Elmeséltem neki a tényállást és kértem, hogy minél alaposabban és részletesebben dolgozza ki számomra a az ugyvedajanlo.hu képviseletem részleteit, árajánlattal együtt, mert szeretném lezárni ezt a vitás ügyemet az önkormányzattal, ami mára már lassan paródiává kezd alakulni.

Az ügyvéd megígérte, hogy maximum 3 munkanapon belül meg fogom kapni az ajánlatát, mert egy kicsit jobban szeretné beleásni az ügybe magát, mert szereti kimondottan az önkormányzati ügyeket, mert ahogy elmondta, szerencsére nagyon sok esetben még mindig dilettáns ügyvéd csapat dolgozik az ilyen helyeken. Ami az én esetemben kimondottan jól jön jelenleg. Ahogy ígérte három napon belül nálam is volt emailben az ajánlata, amely még kedvezőbb volt, mint amire számítottam, így azonnal alá is írtam a megbízási szerződést, és rábíztam milyen módon intézi az ügyemet. Egyetlen kérésem volt: próbálja meg maximum egy hónapon belül lezárni, mert van egy érdeklődő a kávézóra, és nem akarom jogi hercehurca közepén eladni a helyet.

Ígérete szerint az ügyvéd heti egy alkalommal tájékoztatott hol tart az ügy, és  amilyen szerencsém volt 20 nap múlva azt mondta, az önkormányzat készen is áll a megállapodásra. Elismerték, hogy ők hibáztak, és a rendszerük „nem kezelte jól” a kávézóm terasszal kapcsolatos ügyét, ezért eltekintenek minden további eljárástól és lezárhatónak tartják ezt az ügyet. Természetesen nagyon örültem az ügy lezárásának és főleg nagyon hálás voltam a jogásznak, hogy ennyire gyorsan, hatékonyan és sikeresen tudta ezt az ügyet elintézni.

Egy valami biztos. Hogy az ugyvedajanlo.hu oldalon én maximális értékelést fogok ennek az embernek adni, mert mind szakmailag, mind emberileg fantasztikusan tökéletesen látta el a munkáját, és a tőle telhető maximális teljesítményt nyújtotta.